گزیده نشریه داخلی افق اندیشه شماره یک

آموزش والدین کودکان مبتلابه کم شنوایی

آموزش والدین کودکان مبتلابه کم شنوایی

میزان شناخت والدین از كودك خود ، میتواند در تسریع و پیشبرد اهداف درمانی بسیار مؤثر باشد. زمانیكه خانواده به مشكل كم شنوایی كودك پی می¬برد و سعی در بازگرداندن توان شنوایی كودك با مراجعه به متخصصین مربوطه می نماید، بستگی به شناخت والدین از کودک خود دارد. جهت آشنایی خانواده با راه حلهای موجود در كمك به كودكان كم شنوا، آموزشهای خانواده نقش مؤثری ایفا می¬كند. در این نوشتار به بخشی از موارد آموزشی می پردازیم:

 

1- با توجه به اینكه همیشه بهترین راه درمان، پیشگیری است، خانواده باید به عواملی كه سبب بروز ناشنوایی و كم شنوایی می¬شود توجه بسیار داشته باشد. عواملی چون: وجود سابقه كم شنوایی در خانواده، ازدواج فامیلی، بیماری های عفونی مادر در دوران بارداری، زردی و... می توانند از این دسته به شمار آیند.

2- بروز مشكل شنوایی، در زمینه های رشدی دیگر كودك نیز تأثیرگذار است. اختلال در گفتار كودك، كاهش توانائیهای شناختی و مشكلات عاطفی و روانی كودك و خانواده وی و غیره در زمره¬ی این مشکلات هستند.

3- لازم است بدانیم اختلال موجود در یك كودك كم شنوا تنها مربوط به حس شنوایی اوست و سایر حواس وی سالم است. در نتیجه حواس دیگر مثل بینایی و یا لامسه باید جایگزین شنوایی گردد. استفاده مناسب از هوش كودك و رشد آن نیز می تواند تاحدودی نقص شنوایی را پوشش دهد.

4- توجه خانواده به باقیمانده شنوایی كودك و استفاده مناسب از آن (با پیگیری جهت تجویز به موقع سمعك و برنامه¬های توانبخشی) سیر رشد كودك را هموار می¬نماید.

5- ایجاد جو مناسب در خانواده جهت كمك به كودك كم شنوا، می تواند علاوه بر اینكه سلامت روانی خانواده را در پی-دارد، در ایجاد برنامه ریزی مناسب برای كودك كم شنوا نیز بسیار مؤثر واقع شود. ارتباط مناسب والدین با یكدیگر، صمیمت موجود بین والدین و كودكانشان، و ارتباط مناسب بین كودك كم شنوا و سایر فرزندان خانواده برنامه اصلی تربیتی خانواده محسوب می گردد.

6- تقسیم وظایف در منزل نیز می تواند مادر را به عنوان مهمترین فرد در تربیت فرزند در پیگیری برنامه های آموزشی و توانبخشی یاری دهد.

7- توجه داشته باشید خانواده ها می توانند با ایجاد ارتباط با یكدیگر، آموزشهای مفیدی را دریافت نمایند. بهترین افرادی كه می¬توانند ما را در یاری رساندن به كودكانمان همراهی نمایند، خانواده¬هایی هستند كه كودك كم شنوا و بزرگتر از کودک ما دارند و در رفع مشكلات كودكشان خانواده¬های موفقی بوده اند.

8- تنظیم فعالیتهای روزمره كودك، آموزش او را تسهیل می¬كند. زمان و میزان خواب، زمان غذاخوردن، زمان بازی و فعالیتهای گروهی و تفریحی، همگی باید توسط خانواده تنظیم گردد.

9- بكار بردن سیستم¬های مناسب تشویق و تنبیه برای كودك نیز، علاوه بر تسهیل فعالیتهای آموزشی شما، در رشد شخصیت كودك بسیار مؤثر است.

برگرفته از : حکیم باشی

منبع: نشریه داخلی افق اندیشه شماره یک

شما اینجا هستید: خانه گزیده نشریه داخلی افق اندیشه شماره یک آموزش والدین کودکان مبتلابه کم شنوایی

ارتباط با ما

تهران - شهرک غرب (میدان صنعت) - بلوار پاکنژاد - بلوار دریا - روبروی پارک دلاوران - نبش خیابان موج - پلاک 11

تلفن : 88561222-021

نمابر: 88561221-021 

کد پستی: 1466976811

صندوق پستی:  1339-14665

رایانامه: info.incd [at] gmail.com

 

امور فرهنگی و اجتماعی

شنبه ها : کلاس آموزشی 

یکشنبه ها

بانوان:ساعت 11 الی 17

کلاس آموزشی

سه شنبه ها : کلاس آموزشی

 چهارشنبه ها 

پیشکسوتان: 9:00 -14:30

جوانان : 15:30 - 19:30

متاهلین : 19:30 - 22:30

پنجشنبه ها : تعطیل

 

 

 

ساعات کار اداری

شنبه تا چهار شنبه از ساعت 9:00 الی 17:00 

ثبت نام ، تمدید و تحویل کارت حق عضویت